Categories
Blog

Miért fontosak az alaprajzok?

Az ingatlanalaprajz egy méretarányos felülnézeti rajz, amely megmutatja, hogy az ingatlanban található helyiségek pontosan hogyan helyezkednek el egymáshoz viszonyítva. Segítségének köszönhetően könnyedén el tudjuk képzelni, hogy a bútorok, gépek mekkora helyet foglalnak el egy-egy szobában. Ezek az alaprajzok nem csak az eladásban lehetnek nagy segítségünkre, hanem akár egy felújítás során is könnyebben tudjuk elképzelésünket a szakembereknek bemutatni.


A jó alaprajzok képesek az ügyfelekben már az ingatlan megtekintése előtt pozitív véleményt kialakítani. Több tanulmány rámutatott arra, hogy egy jól elkészített alaprajz fontos pillére a sikeres értékesítésnek.


A Rightmove tanulmánya szerint a vásárlók több, mint egyharmad kisebb valószínűséggel néz meg olyan ingatlan, amelyhez nincs a hirdetésben méretpontos alaprajz. Minden ötödik vevő figyelmen kívül hagyja azt a hirdetést, amelyhez nem tartozik alaprajz. 

Éppen ezért, ha gyorsan szeretnénk eladni/kiadni, a lehető legjobb áron az ingatlanunkat, akkor elengedhetetlen, eleme az értékesítésnek az alaprajz megléte.

Ha az ingatlan hirdetéshez tartozik alaprajz, akkor 52%-al nagyobb lesz az átkattintás vagyis az interakció (érdeklődés).

Az alaprajz készítésre több ingyenes program is a rendelkezésünkre áll, amire itt olvashat bővebben. Ezekkel a programokkal viszont nem lehet, vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető látványos alaprajz. Természetesen ezerszer jobb, mintha nem lenne és sokkal igényesebb, mint egy kézzel rajzolt, de messze nem az igazi.

Egyszerű alaprajz

Ha nem szeretné saját maga elkészíteni az alaprajzot, illetve szeretne egy profi megoldást, forduljon hozzánk bizalommal.